"Σάντουιτς με Σαλάμι Καρπενησίου , μοτσαρέλα και πιπεριές Φλωρίνης"
Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 ψωμάκια τσιαπάτα, ή άλλα ατομικά ψωμάκια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φύλλα ρόκας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες
  • 12 ροδέλες Σαλάμι Καρπενησίου , κατά προτίμηση Λευκάδος
  • 2 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες,
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε χοντρές λωρίδες
Πώς το κάνουμε:

ΔιαδικασίαΚόβουμε τα ψωμάκια οριζοντίως στη μέση. Αφαιρούμε λίγη ψίχα (την οποία κρατάμε στο ψυγείο για κρουτόν), ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι και το σκόρδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε εσωτερικά τα κομμάτια του ψωμιού. 

Μοιράζουμε στα σάντουιτς τη ρόκα, το κρεμμύδι, το Σαλάμι Καρπενησίου , τη φρέσκια μοτσαρέλα και τις πιπεριές Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.

  




Designed and Developed by S&I Engineering