"Λουκάνικο στο κρασί και στο ξύδι"
Τι χρειαζόμαστε:

null

Πώς το κάνουμε:

σιγαρίζετε το λουκάνικο σε λίγο λάδι και αφαιρείτε. Προτιμήστε ένα πικάντικο λουκάνικο, εγώ διάλεξα πάλι αυτό με το πορτοκάλι που είχα στο ψυγείο μου. Ρίχνετε μέσα μία πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν (γραμμούλες) και σωτάρετε μαζί με κόκκους πιπεριού στο λάδι του λουκάνικου. Σβήνετε με ένα ποτηράκι κρασί και μισό ποτήρι ξύδι. Το ξύδι που διάλεξα ήταν λευκό μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κόκκινο ή μυλόξυδο ανάλογα με τι σας νοστιμίζει καλύτερα. Ξαναρίχνετε μέσα το λουκάνικο, ρίχνετε και μερικές σταφίδες και αφήνετε να βράσουν στο κρασί και στο ξύδι μέχρι να μείνει το μισό.

 

Προσέξτε μην σας εξατμιστεί. Εγώ καπάκωσα το τηγάνι για να καθυστερήσω την εξάτμιση των υγρών.

 

Μόλις είναι έτοιμο αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιάτο και σερβίρετε! Είναι λουκούμι!

 

Μπορείτε αν θέλετε να συμπληρώσετε ρόγες σταφυλιού κατά τη διάρκεια του ψησίματος και για ντεκόρ!!!




Designed and Developed by S&I Engineering