"Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με εσπεριδοειδή και πατάτες"
Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά έτοιμο μαριναρισμένο χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αλατίζουμε και τρίβουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για ¾ της ώρας χωρίς καπάκι. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.   




Designed and Developed by S&I Engineering