"ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ"
Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή τέσσερα μπούτια3 κουταλιές σούπας σάλτσα γούστερ (worcestershire)
  • 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο ή ελαιόλαδο.
  • 750 γρ. μανιτάρια πλευρώτους.
  • 12 φέτες μπέικον.
  • πιπέρι
Πώς το κάνουμε:

    Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μπολ και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. 

  • Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Όταν κοντεύει να ψηθεί ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και καβουρδίζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το μπέικον με τα μανιτάρια στο κοτόπουλο, πιπερώνουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 – 20 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί.
  • Αν θέλουμε πριν προσθέσουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε από το ταψί το λίπος που έβγαλε το κοτόπουλο. 



Designed and Developed by S&I Engineering