| 
 
"ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ"
 
Τι χρειαζόμαστε: 
- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή τέσσερα μπούτια3 κουταλιές σούπας σάλτσα γούστερ (worcestershire)
 
- 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο ή ελαιόλαδο.
 
- 750 γρ. μανιτάρια πλευρώτους.
 
- 12 φέτες μπέικον.
 
- πιπέρι
 
 
 
 | 
 
 
 
Πώς το κάνουμε:
     Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μπολ και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.  
- Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
 
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
 
- Όταν κοντεύει να ψηθεί ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και καβουρδίζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.
 
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά να μαλακώσουν.
 
- Προσθέτουμε το μπέικον με τα μανιτάρια στο κοτόπουλο, πιπερώνουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 – 20 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί.
 
- Αν θέλουμε πριν προσθέσουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε από το ταψί το λίπος που έβγαλε το κοτόπουλο. 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 |