"ΡΙΖΟΣΑΛΑΤΑ ΖΕΣΤΗ με μπεϊκον"
Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια νερού ρύζι (σπυρωτό, τύπου Uncle Ben’s)
  • 6 λουκάνικα φρανκφούρτης
  • 1 ποτήρι αρακάς κατεψυγμένος
  • Φυτίνη
  • 10 φετάκια μπέικον
  • Μία κονσέρβα μανιτάρια φετάκια
  • 1 σακουλάκι (100g) παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ½ σακουλάκι μοτσαρέλα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
  • Τρυπάμε τα λουκάνικα με ένα πηρούνι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές (½ πόντο) ροδέλες.
  • Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό ώσπου να μείνει al dente και τον αρακά σε ένα άλλοκατσαρολάκι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε αρκετή φυτίνη και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα με το μπέικον ψιλοκομμένο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
  • Όταν έχουν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια στραγγισμένα και τον αρακά.Αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι).
  • Όταν βράσει, στραγγίζουμε το ρύζι και το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα που έβρασε (αλλά όχι στη φωτιά). Του προσθέτουμε τα λουκάνικα κ.λ.π. και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και στρώνουμε από πάνω την μοτσαρέλα. Αν το πυρέξ είναι μακρύ και ρηχό βάζουμε μία στρώση, αν είναι βαθύ δύο. Δεν χρησιμοποιούμε πολύ ρηχό πυρέξ γιατί θα στεγνώσει τελείως.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο γκριλ ώσπου να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Αν έχουμε δύο στρώσεις, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και μετά ανοίγουμε το γκριλ για χρώμα.

 




Designed and Developed by S&I Engineering